De seks partnerbedriftene i Næringsteft stiller med engasjerte mentorer innenfor fagfelt som forretningsjus, idéutvikling, prototyping, innhenting av kapital, merkevarebygging, økonomi og forretningsutvikling. Semifinalistene vil jobbe i dybden sammen med disse seks dedikerte mentorene.

I tillegg vil du som deltaker møte ressurspersoner fra NTNU TEFT-lab, kunnskapsparkene ProtoMore, Vindel og ÅKP, rådgivere fra Sparebanken Møre, samt flere foredragsholdere utenom de nevnte.

Juryen er satt sammen for å gi bred kompetanse til å velge hvilke idéer som skal gå videre. Hver enkelt jurymedlem har spesielt engasjement for lokal verdiskaping og gründerskap.

Anja Solevågseide_1080x1080_Ziggi.jpg
Gründer Pir Cowork / Investor Pir Invest
Anja Solevågseide

MENTOR
Er du nysgjerrig på hva investorer ser etter når de skal investere i et selskap? Som gründer er du avhengig av å kunne selge inn idéen din godt for å hente kapital. Anja har erfaring både som gründer av Pir i Ålesund, og som investor med interesse for lokal verdiskaping. 


Christian Olav Balsnes_1080x1080_Ziggi.jpg
Ocean Supreme
Christian Olav Balsnes

MENTOR
En god forretningsplan er viktig for utvikling av gründerbedriften din og som grunnlag for dialog med potensielle investorer. Få hjelp av Christian og de andre mentorene til å utarbeide en forretningsplan som gir fart til idéen din.


Torill Standal Eliassen_1080x1080_Ziggi.jpg
Daglig leder, Twoday
Torill Standal Eliassen

MENTOR
Du kommer ikke utenom teknologi. Det vil utgjøre en stor del av idéen din, enten som en del av en tjeneste eller indirekte gjennom verdikjeden fram til sluttbrukeren. Ved å bruke teknologi på rett måte kan også du bli en av de som lykkes   


Henrik Grung_1080x1080_Ziggi.jpg
Advokat og partner i Kvale
Henrik Grung

MENTOR
Hvilke selskapsform bør du velge, og hvem skal inn på eiersiden? Henrik jobber til daglig med bl.a. eierstyring, bedriftsstrategi og selskapsledelse. Gjør du gode valg helt fra begynnelsen, har du et solid fundament å bygge videre på. 


Eivind Moldvær_1080x1080_Ziggi.jpg
Gründer og designer i Vest Studio
Eivind Moldvær

MENTOR
Som gründer er det smart å bygge merkevare helt i fra starten. Det kan vise seg å bli et strategisk konkurransefortrinn for deg og selskapet ditt. Eivind har selv etablert Vest Studio, og har bistått mange nyetablerte med å bygge opp en identitet.


Linn Aasestrand.jpg
Analytiker Converto
Linn Aasestrand

MENTOR

Linn Aasestrand startet i Converto i 2021 og har 7 års erfaring som rådgiver i EY Consulting i Oslo i tillegg til solid kompetanse innen prosjektledelse og forretningsutvikling. I Converto er oppgavene i hovedsak innen investeringsanalyse, finansiering, transaksjoner og rådgivningsoppdrag.


Nina H Sundgot_AFH3130.jpg
Rådgiver Næringsbasen Sparebanken Møre
Nina Holm Sundgot

MENTOR

Nina Holm Sundgot har 36 års erfaring fra bank, og har tidligere både vært markedskoordinator og salgsleder personmarked. Nå er hun autorisert rådgiver for små og mellomstore bedriftskunder.

Roger Lunden Strand.jpg
Rådgiver Næringsbasen Sparebanken Møre
Roger Lunden Strand

MENTOR

Roger Lunden Strand har 15 år erfaring fra Sparebanken Møre og er i daglig kontakt med nyetablerte bedrifter. Som autorisert rådgiver har han opparbeidet seg bred kompetanse på behovene til små og mellomstore bedrifter.

Evy Beinset Bakken2.jpg
Salgssjef ved Propell
Evy Beinset Bakken

JURY

Evy Beinset Bakken har jobbet med salg i over 15 år, og trives best med drive teknisk salg der dybdekunnskap i både produkt og tjeneste er suksessfaktor. Hun har erfaring innen hotell, offshore og store IT selskap, og er spesielt interessert i IT, AI/kunstig intelligens.

Helge Gjerde_tonemolnes_2022_105.jpg
Direktør Innovasjon Norge Møre og Romsdal
Helge Gjerde

JURY

Gründer- og oppstartsvirksomhet har stort fokus i Innovasjon Norge. Utvikling av nye idèer og nye selskaper i både eksisterende og nye næringer er en viktig del av oppdraget. Helge Gjerde er siviløkonom av utdanning, og har tidligere hatt forskjellige lederroller i Statoil (nå Equinor) og Rolls-Royce Marine (nå Kongsberg). 

Karen Wiik.jpg
Gründer og CEO
Karen Wiik


JURY
Karen Wiik har selv deltatt i Næringsteft to ganger, og i samme øyeblikk som Norge stengte ned for korona, gikk hun og Undervisningsplan.no til topps og vant 1 million kroner til en digital deleplattform for lærere. 

Roger Hofseth.jpg
Gründer og CEO
Roger Hofseth

JURY
I 2000 startet Roger Hofseth med to tomme hender. Fra et lite kontor i kjelleren hjemme på Ellingsøy drev han kjøp og salg av fisk. I 2004 kjøpte han en gammel meieribygning i Syvde for 900.000 kroner, og begynte med foredling av fisk. Fire år senere fusjonerte Hofseth AS med Valderøy-bedriften Seafood Farmers of Norway. Hofseth International AS så dagens lys. (tekst fra Nordfisk.no)


Inger Synnove Remme.jpg
Rådgiver samfunn
Inger Synnøve Remme

JURY
Inger Synnøve Remme er ansatt i Ålesund Kommune for å knyte bånd mellom kommunen og næringslivet. Hun har tidligere erfaring som bedriftsrådgiver i Sparebanken Møre, som næringsrådgiver i Haram Nærings- og Innovasjonsforum og som rådgiver for Ungt Entreprenørskap. 

Vanja Langsåvold_tonemolnes_2022_076.jpg
Hotelldirektør
Vanja Langsåvold

JURY

Vanja Langsåvold har erfaring fra reiseliv, bl.a. som hotelldirektør ved etableringen av Radisson Blu Hotel Ålesund, og nå som leder for Scandic Seilet og Scandic Alexandra Molde. Hun har også vært styremedlem i Den Norske Matfestivalen, NHO Reiseliv, NHO Møre og Romsdal og Molde Næringsforum. 


Terje-Krøvel.jpg
Leder Divisjon Næringsliv i Sparebanken Møre
Terje Krøvel

JURY

Terje Krøvel har hatt en lang karriere med ledende stillinger innenfor ulike bransjegrupper i Sparebanken Møre og leder i dag hele næringslivsdivisjonen i banken. Utdanningen i økonomi og administrasjon har han fra Møre og Romsdal Distriktshøyskole. Han har vært med i Næringsteftjuryen siden starten. 


Rune Sæter.jpg
Skuespiller
Rune Sæter

RESSURS

Rune Sæter har mange års erfaring som profesjonell sceneutøver og formidler. Nå er han ansatt ved Ålesund vgs som teaterpedagog i tillegg til frilans skuespiller, kurshalder og veileder. På mentorsamlingen skal Rune ha et innlegg om formidling, der han vil gi gode tips og råd i forhold til kommunikasjon og presentasjon. I etterkant vil hvert team få individuell tid sammen med Rune for å spisse pitch inn mot jury.


Tomas Brandal Myklebust ErBi.jpg
Psykolog
Tomas Brandal Myklebust

RESSURS

Tomas Myklebust er psykolog, spesialist i klinisk nevropsykologi og pedagog. Han har også lang erfaring som mental trener og har samarbeidet med både toppidrettsutøvere og kunder fra næringslivet. Tomas' mål er å formidle sin lidenskap for hjerneforskning på en forståelig måte som engasjerer og river med ethvert publikum.


Rune Volden2.jpg
Instituttleder IKT og realfag
Rune Volden

RESSURS

De siste 25 årene har Rune Volden arbeidet med forskning og utvikling, hovedsakelig innen den maritime industrien. Siste året har han ledet institutt for IKT, og legger vekt på å ha nær dialog med lokal industri og offentlig sektor. 

Hans Petter Hildre1080x1080.jpg
Instituttleder havromsoperasjoner og byggteknikk
Hans Petter Hildre

RESSURS

Hans PetterHildre har brent for innovasjon og entreprenørskap i hele sin yrkeskarriere, og han har vært en viktig bidragsyter inn mot Næringsteft siden starten.

Monika Hestad.jpg
Gründer og professor II
Monika Hestad

RESSURS

Monika Hestad er industridesigner med spesialisering innen merkevarebygging gjennom produkter og tjenester. Etter å ha jobbet på alle designnivåer har hun spesialisert seg på strategiske koblinger mellom design, merkevarebygging og markedsføring. Monika har vært med å skape Næringsteft helt fra starten.